معاون وزير راه و شهرسازي گفت: براي تعمير و نگه داري جاده هاي کشور سالانه به 7 هزار ميليارد تومان نياز است.
به گزارش
هفت چشمه به نقل خبرنگاران جوان،داوود کشاورزيان معاون وزير و رئيس سازمان راهداري کشور در نشست خبري که در نمايشگاه راه سازي، راهداري، حمل و نقل و صنايع وابسته برگزار شد؛ اظهار داشت: بايد از اعتبارات عمراني در جهت توانمند سازي بخش خصوصي و شرکت هاي داخلي به منظور توليد ثروت و ارزآوري استفاده کنيم.
وي افزود: در برخي مواقع اعمال فشارهاي دستگاه هاي نظارتي در خصوص صرف هزينه ها موجب مي شود تا کيفيت کار پايين آمده و مديران تصميم بگيرند، قيمت را ملاک واگذاري پروژه ها قرار دهند.
کشاورزيان تصريح کرد: ارتقا دانش توان فني و تکنولوژي بايد جايگزين تکيه بر منابع طبيعي شود و بايد به سمت برندسازي در حوزه حمل و نقل و راهداري حرکت کنيم.
معاون وزير با اشاره به اينکه در دوره هاي گذشته برندهايي در حوزه حمل و نقل از جمله ايران پيما وجود داشته بيان کرد: اين نظام را بايد دوباره احيا شود اکنون بيش از 2 هزار و 500 شرکت حقوقي مستقل از هم در حوزه حمل و نقل فعاليت دارند که بايد اين ميزان به 20 برند توانمند تبديل شود.
محمدزاده رئيس راهداري استان تهران در اين نشست بيان کرد: فعاليت استان تهران در حوزه ساخت راه، بيش از 5 هزار ميليارد بوده که از اين ميزان هزار ميليارد توسط اداره کل راه و شهرسازي استان تهران و 4 هزار ميليارد توسط شرکت توسعه ساخت زيربناهاي حمل ونقل کشور انجام مي گيرد.
وي در خصوص مسکن مهر استان تهران عنوان کرد: در استان تهران و در 3 شهر پرند، پرديس و انديشه پروژه مسکن مهر آغاز شد که در شهر پرند از 95 هزار واحد در حال ساخت 60 هزار واحد تحويل و 35 هزار مراحل نهايي خود را طي مي کنند.
محمدزاده افزود: در شهر پرديس از 74 هزار واحد آغاز شده، 14 هزار واحد تحويل و 40 هزار واحد در حال ساخت است و در شهر انديشه 3 هزار واحد آغاز که تا دهه فجر امسال به اتمام خواهد رسيد.
داوود کشاورزيان معاون وزير در پاسخ به سوال خبرنگار
راه و شهرسازي گروه
اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد هزينه هاي تعمير و نگه داري جاده ها و تخصيص بودجه در اين خصوص اظهار داشت: بيش از 2 هزار کيلومتر راه در کشور وجود دارد که 34 هزار کيلومتر راه هاي شرياني و اصلي و بقيه راه ها غير شرياني و راه هاي استاني هستند،که طي تقسيم بندي انجام شده نگهداري راه هاي شرياني از محل منابع ملي و راه هاي غير شرياني از محل منابع استاني تأمين مي شود.
وي تصريح کرد: باتوجه به کاهش قيمت قير اگر سالانه حدود 7 هزار ميليارد تومان براي نگه داري راه ها تخصيص داده شود مطلوب است، اما در حال حاضر بودجه اختصاص يافته به شريان هاي اصلي از محل منابع ملي حدود 3 هزار ميليارد تومان است.
کشاورزيان با اشاره به اينکه تخصيص بودجه براي نگه داري جاده ها 100 درصد نيست، بيان کرد: در سال گذشته وضعيت تخصيص خوب نبوده وتخصيص نقد حدود 125 ميليارد تومان و اسناد خزانه هزار ميليارد بوده که مجموع اين 2 فقط 50 درصد مورد نياز براي نگه داري جاده ها بوده است.
معاون وزير در خصوص وضعيت بودجه نگهداري راه هاي استاني گفت: مجموع بودجه اختصاصي به استان کمتر از 800 ميليارد تومان بوده که با اين وضع نگهداري جاده ها از توان استان ها خارج است.
وي تاکيد کرد: براي تعمير و نگه داري جاده ها بايد منابع پايدار و مستقل از بودجه عمراني دولت در نظر گرفته شود و بهترين راهکار براي تأمين بودجه در اين خصوص افزايش عوارض سوخت است که اين امر هنوز اجرايي نشده.
کشاورزيان در خصوص مبارزه با قاچاق کالا تاکيد کرد: 30 درصد از تردد ناوگان حمل و نقل جاده هاي توسط کاميون هاي بدون بارنامه که در فواصل کوتاه انجام مي گيرد که نظارت بر آنها مي تواند در مبارزه با قاچاق کالا و سوخت موثر باشد.
وي با اشاره به اينکه سهم حمل و نقل عمومي در تردد جاده اي 15 درصد است بيان کرد: با توجه به روند کاهشي استفاده از حمل و نقل عمومي، سهم تصادفات اين بخش به 5.6 درصد رسيده است.
کشاورزيان تاکيد کرد: افزايش عوارض در سوخت مي تواند 500 ميليارد تومان به بودجه راهداري کمک کند که بخشي از نيازهاي سازمان را تأمين خواهد کرد.
انتهاي پيام/